lurex.info Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wątek meteorologiczny :P
Autor Wiadomość
AlVi
Admin

Wysłany: 5 Luty 2010   

Ale ludzie parkują, jak osły, grrr... Dzisiaj za tatową radą chciałam sobie pojechać okrężną drogą, żeby nie cofać się za bardzo, bo podwórko mamy zaśnieżone, jak nie wiem. No i pojechałam - aż się nie natknęłam na mądrze zaparkowane auto w taki, sposób, że nijak nie dało się obok przejechać, ze względu na zalegające po drugiej stronie przejazdu zaspy - może jakiś smart by przejechał, ale ja naszą kruszynką nie miałam żadnych szans. No koszmar :roll: No to co robimy? Wsteczny i 20 metrów tyłem, potem mała cza-cza na śniegu, żeby zawrócić i dopiero jazda. Czyli nie zawsze wygodniejsze wyjście (a raczej wyjazd) się opłaca :D

Ech...

wlodas54 
Fotoszpec ;)

Wysłany: 28 Luty 2010   

a u mnie ..halny... przez duże H.!

wieje jakby 100 sie powiesiło.
zimny wiatr mimo słońca... jakis spacerek..?

pare zdjęc .. http://lurex.info/viewtopic.php?p=15220#15220

AlVi
Admin

Wysłany: 1 Marzec 2010   

Za oknem wichura marcowa, zmrożony deszcz... ciekawe czy prognozy się sprawdzą i zima jeszcze wróci?

Meva
Junior Admin

Wysłany: 2 Marzec 2010   

u mnie błoto takie ze cudem wyjechalam na zakupy :/ ale samochod zostawilam u mechanika w goscinie proszac go o miejsce na parkingu, bo przez to błoto nie dalabym rady dojechac autkiem z powrotem do domu.
Polowa dzialki w sniegu, polowa zielona - jak przymrozi to bedzie kiepsko bo po tym sloncu rosliny zaczely ruszac :/

wlodas54 
Fotoszpec ;)

lekki ciepły wiatr - cudowne słońce, chmury jak nietoperze sunące szybko na niebie...
całośc... śłicznie...tylko trzeba w pracy siedziec... :(

Meva
Junior Admin

u mnie niestety kompletne zachmurzenie i jeszcze wiatr sie o dach rozbija :/

wlodas54 
Fotoszpec ;)

Wysłany: 5 Marzec 2010   

kompletna zmiana ....zimno -5, wiatr, chmury niskoleżące, duze płaty śniegu lecące z niebios i 8 cm sniegu na ziemi.... ale po halnym cóż innego mozna było sie spodziewac..?

madziaro 
Fotoszpec ;)
jaworznianka na emigracji

Wysłany: 5 Marzec 2010   

po halnym, a raczej w trakcie, to jeszcze można się spodziewać bólu głowy... i to jakiego, brrr

u nas tymczasem po jednodniowej zimie w piątek mamy właściwie początki wiosny ;)

Meva
Junior Admin

Wysłany: 6 Marzec 2010   

snieg pada codziennie i jest biaUuuooo

wlodas54 
Fotoszpec ;)

madziaro napisał/a:
po halnym, a raczej w trakcie, to jeszcze można się spodziewać bólu głowy... i to jakiego, brrr

u nas tymczasem po jednodniowej zimie w piątek mamy właściwie początki wiosny ;)

ja odczuwam halny właśnie ogólnym otępieniem, bólem głowy / kawa nie pomaga/- czesto pomaga krótka drzemka,,,, a i tak trzeba to przechodzic...halny tak cos 3 dni - a potem zmiana...
Ostatnio zmieniony przez Meva 6 Marzec 2010, w całości zmieniany 1 raz  

madziaro 
Fotoszpec ;)

to go odczuwamy podobnie. Jak małż do mnie przyleciał pierwszy raz, to nagle też się dowiedział co potrafi z człowiekiem ten wiatr zrobić. Bo on z Pomorza, to wcześniej się z tym nie spotkał :)

AlVi
Admin

Nie wiem, Madziarko - nad samym morzem odpowiednikiem halnego jest chyba sztorm. Też nieciekawie znoszę zmienną pogodę, jestem klasyczną meteopatką. Niestety w ciągu dnia nie jestem w stanie zasnąć, choćbym umierała ;) - a tabletki zwykle nie działają.

madziaro 
Fotoszpec ;)

wydawało mi się, że przy sztormie są inne odczucia, ale nie wiem, nie znam się, ja na Pomorzu to tylko przejazdem i na wakacjach byłam ;)

Meva
Junior Admin

teraz sie od Was dowiaduje ze halny wieje- a ja sie od chyba 3 dni budze jakas taka z poczatkiem migreny- ze wole od razu przy sniadaniu lyknac ibupromika zanim sie to rozkreci
- potega netu- czego sie czlowiek nie dowie to samo wyjdzie- tylko trza umiec czytac i pisac ;)

wlodas54 
Fotoszpec ;)

Wysłany: 7 Marzec 2010   

absolutnie zima zaskoczyła.... syn wracał z BB i za Jordanowem...20 km/h -- a z Limanowej jechał 1h - a jest około 20 km..... sypało, wiało, zimno.... dzis rano ..sniegu ze 30 cm..puch cudowny, ale ...zacinający wiatr i minus 8C.

miała byc wycieczka...a tu "zupa" czyli śnieg i brak widoczności.
moze cos po południu..?

[ Dodano: 8 Marzec 2010 ]
koło południa ...cudowna słoneczna rażącobiała pogoda.

lekki wiater ..mrozik cos minus 5C. szkoda..ze tak sie póznoi wyrobiła..byłbym na dłuugim spacerze, a tak... kosciół. obiad. i lekki spacer...bez efektów zdjęciowych....

Odpowiedz do tematu