Kruki to raczej tylko w górach. Oooogromne są (rozpiętość skrzydeł nawet do 1,5 m). W ubiegłym roku w czasie odpoczynku na jakiejś leśnej polanie, obserwowałam, jak kołowały w okolicy. Super sprawa, ale też nieosiągalne dla zoomu.
Olus, niekoniecznie w gorach- kruki odnajduja dawne tereny- populacja sie zwieksza Nawet kolo mnie widzialam kiedys w lesie parke ktora sie zachowywala jakby miala tam gdzies gniazdo
w trakcie spaceru laskiem Wolskim w Krakowie na Kopiec Piłsudskiego przechodziałem obok ZOO - wspiąwszy sie na ogrodzenie pstryknąłem zdjątko ..sarenkom..
z dzisiejszego spaceru...słonce - aż kurtkę zdjąłem.. polowałem za jakimis zwierzakami...były te duze ..czarne , kraczące ..i sporo malizny...rozśpiewane, rozgadane i pochowane w krzakach ..a trudno wypatrzeć takiego szkraba...jednego mi sie udało...
[ Dodano: 18 Luty 2010 ]
a te kaczątka z wczorajszego spaceru....
dwa zdjęcia skrzydlate - na pierwszym dzikie gęsi, niestety zaskoczyły mnie swoim pojawieniem się do tego stopnia, że nie zdążyłam ich zzoomować
oraz kaczuchy, na które zoomu z małego aparatu mi nie starczyło
_________________ Nie wszystko złoto, co się świeci,
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum